Het is bijzonder onaangenaam wanneer uw gebit niet meer past of functioneert zoals het bedoeld was.

Bij schade kunt u bij ons terecht voor een passende oplossing.

Het is tijd voor een reparatie bij de volgende situaties:

  • Bij een scheur of breuk
  • Loszittende of verloren tanden en/of kiezen
  • Bij slechte pasvorm een rebasing (het zogenaamde ‘opvullen’ van het kunstgebit)

Wat moet ik doen?

U kunt direct bij ons langskomen en uw kunstgebit ter reparatie aanbieden of iemand vragen om dat voor u te doen. Zorgt u er voor dat uw gebit goed gereinigd is voordat u hem ter reparatie aanbiedt. Is uw kunstgebit gebroken of ontbreekt er een deel, dan is het maken van een afdruk soms noodzakelijk. Neem in zo’n geval contact met ons op om een afspraak te maken. Voor het rebasen van uw prothese moet altijd een afspraak gemaakt worden. Hiervoor kunt u langskomen of even bellen.

 

Kosten

De basisverzekering dekt 90% van de kosten voor een reparatie van uw kunstgebit. Reparaties van gedeeltelijke protheses of frameprotheses zijn voor eigen rekening. Een aanvullende tandartsverzekering geeft vaak wel een gedeeltelijke vergoeding. De nota zullen wij in vrijwel alle gevallen kunnen indienen bij uw zorgverzekeraar. Van hen krijgt u vervolgens een overzicht van de kosten.

 

Eigen risico

Bij reparatie van uw kunstgebit dient u rekening te houden met het wettelijke eigen risico. Uw zorgverzekeraar zal deze automatisch met u verrekenen.

 

Reparaties